Visie

De Posbankloop: “Adembenemend mooi”. 
Een welbewust gekozen slagzin omdat het evenement plaatsvindt in een adembenemend mooie omgeving en het geaccidenteerde terrein, ook letterlijk een beroep zal doen op de ademhaling.

Passie

Het sportieve evenement wordt georganiseerd door mensen met passie.
 Passie voor de sport en passie voor de schoonheid van de natuur.
 Twee elementen die in de Posbankloop samenkomen. We streven ernaar om de hoogste kwaliteit voor de deelnemers te bieden en doen dat in een omgeving die aan natuurschoon niets te wensen overlaat. Met die zelfde passie proberen we ook sponsors voor het evenement te interesseren. De enige manier om een dergelijk evenement voor de deelnemers betaalbaar te houden.

Sportiviteit

De sportfaciliteiten die we onze hardlopers bieden proberen we ieder jaar uit te breiden of te verbeteren.
 We denken dan aan; Professionele tijdwaarneming, prachtig trailparcours, medische voorzieningen, op de lange afstand verzorging onderweg, massageteams, kledingdepot, herinnering, kleedgelegenheid en dat soort zaken.

Natuurschoon

Al onze hardloopparcoursen lopen, geheel of gedeeltelijk, door de gebieden van Geldersch Landschap  en staatsbosbeheer en een paar kleine particuliere stukken. De trailparcoursen bovendien geheel onverhard.

Medewerkers

In het laatste weekend van september en eerste weekend van oktober zijn ruim 200 vrijwilligers actief, aangestuurd door een 10-tal , eveneens vrijwillige, coördinatoren die het hele jaar door via het organisatiebureau betrokken zijn bij de organisatie. De eindverantwoording ligt bij een vierkoppig bestuur. 
Zij willen allen graag een aantal trefwoorden van toepassing laten zijn; sportiviteit, uitdaging op ieder niveau, sfeer, ruimte op het parcours, veiligheid, prima voorzieningen, natuurschoon, prestatie en… voldoening.